Primul motiv: Prevederi legale pentru marcare

Există legi regionale, naționale și globale care obligă unii producători să își marcheze produsele permanent.
Exemplu: marcarea unei arme.

Fiecare armă trebuie să ofere anumite informații pentru a fi înregistrată și trebuie urmărit istoricul și deplasările armei menționate anterior pentru a împiedica arma să părăsească circuitele oficiale pentru a intra pe piața neagră.

În sectorul auto, există legi care impun marcarea componentelor și cadrelor mașinilor, autoutilitarelor și motocicletelor.

Se numește marcajul VIN (Vehicle Identification Number), este format din 17 caractere, fiecare dintre acestea având un sens specific.

Al doilea motiv: Marcare pentru marketing

Comercializarea unui produs necesită ca produsul în sine să aibă întotdeauna sigla companiei vizibilă și permanentă. O activitate numită și „branding” al produsului, care permite producătorului să fie întotdeauna vizibil pe piața țintă.

Al treilea motiv: Marcare pentru garanție

Fiecare produs introdus pe piață trebuie să facă obiectul unei garanții. Pentru a oferi această garanție obligatorie, produsul în cauză trebuie să poarte marca produsului, modelul și, mai presus de toate, numărul de serie. Fără aceste informații, produsul nu poate fi supus garanției.

Acest lucru se întâmplă cu un telefon mobil (codul IMEI este ceea ce distinge telefonul), dar și cu alte produse, cum ar fi dispozitivele electronice sau mecanice (ceasuri).

Al patrulea motiv: Marcare pentru a furniza informații

Fiecare produs trebuie să furnizeze informații. Informații despre utilizarea produsului în sine sau alte informații tehnice, de exemplu, o cheie tubulară.

Al cincilea motiv:  Marcare pentru combaterea falsificării

Toată lumea crede că falsificarea este legată doar de modă. Greșit, atât în ​​domeniul auto, aeronautic sau militar, de exemplu, este fenomenul „pieselor de schimb pirat”. Produse copiate sau clonate.

Al șaselea motiv: Marcare pentru a face un produs mai frumos

Marcarea industrială poate ajuta producătorii și din motive estetice.

Uneori, un produs trebuie sau poate fi îmbogățit cu frize, decorațiuni sau motive estetice, care sunt de fapt modificarea definitivă a suprafeței produsului în sine sau marcarea acestuia.

Al șaptelea motiv: Marcare pentru răspunderea civilă / penală

Fiecare producător este responsabil pentru propriile produse introduse pe piață.

Marcarea poate furniza informații importante despre istoricul fiecărui produs sau componentă a mașinilor, definind responsabilitățile producătorilor pentru orice piesă defectă sau neconformă.

Al optulea motiv: Marcare din motive de trasabilitate

Trasabilitatea produsului a devenit o parte esențială în producția modernă. Numai dacă produsul poartă un marcaj este posibil să-l urmăriți în cadrul producției.

Cu noile tehnologii este, de asemenea, posibil să urmăriți produsul în timpul ciclului său de viață și în afara producției și să activați o gamă întreagă de informații, cum ar fi: locul unde funcționează (chiar și cu coordonatele GPS), întreținerea efectuată și multe altele.

Al nouălea motiv: Marcare pentru a personaliza un produs

Marcajul servește, de asemenea, pentru a face un produs unic.

Personalizarea produselor devine din ce în ce mai populară, nu numai în domeniul modei sau al bijuteriilor. Fiecare obiect poate fi personalizat cu inițiale, sigle, nume, fraze. Toate aceste personalizări sunt, de fapt, marcaje.

Al zecelea motiv: Marcare pentru modificarea suprafeței produselor

De multe ori produsul necesită o modificare a suprafeței acestuia. Knurling, micro-sablare de suprafață sau alți termeni. Pentru noi acestea nu sunt altceva decât un marcaj mai mult sau mai puțin evident sau mai mult sau mai puțin profund.

Completează formularaul de mai jos si te vom contacta cât mai curâd posibil